Измамничка лъже наивници за работа в Испания

  • 03 февруари 2012 12:58

  • 1339
  • 0
Измамничка лъже наивници за работа в Испания
©

Благоевградчанка щедро обещавала работа в Испания и прибирала пари от мераклии за гурбет на Иберийския полуостров. Полицаите от Първо РУП-Благоевград обаче разобличиха 39-годишната Х.Я.

Материалите по случая вече са изпратени в районната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство за измама срещу благоевградчанката.

Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години за това престъпление. Дамата, която живее на улица "Родопа" в града, въвеждала в заблуждение лица с обещанието, че ще им намери работа в Испания – било като земеделци, било като гледачи на възрастни хора. По този начин прибирала прилични парични суми за себе си. Пострадали са множество хора от нейните действия.

"Стандарт" научи, че преди време е имало образувани преписки срещу нея за същите измами. Прокуратурата обаче е отказала да образува досъдебно производство заради липса на достатъчно данни за извършено престъпление. Такова обаче е образувано в Пловдив срещу лице, с което Х.Я. работила в тандем, твърдят разследващи.

Последвайте канала на

1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини