Криминалисти иззеха монети, представляващи културно – историческа стойност

  • 23 март 2018 11:29

  • 1077
  • 0
Криминалисти иззеха монети, представляващи културно – историческа стойност
© novini.bg

Специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и отчуждаване на обекти, представляващи културно-историческа ценност, е проведена на територията на Стара Загора.

В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- Стара Загора. При извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в дома на 20-годишен мъж в с. Овощник, общ. Казанлък, са намерени и иззети множество старинни монети, предмети и детектор за метал. Открити са още 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 63,699 г., както и специално изработен шкаф, оборудван с 2 нагревателни лампи и 4 електрически вентилатори.

В хода на операцията бил проверен и апартамент в Казанлък, обитаван от 20-годишен мъж от същия град. Оттам криминалистите иззели множество римски и тракийски монети, старинни предмети и детектор за метал. Предстои извършване на експертизи на иззетите вещи и монети.

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 278, ал. 6 от НК, чл.278а ал.1 от НК и чл. 354а, ал.3 от НК.
Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини