Спипаха бургазлия, пазарувал с кредитна карта на рускиня

  • 03 февруари 2012 10:10

  • 945
  • 0
Спипаха бургазлия, пазарувал с кредитна карта на рускиня
©

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" - Бургас по отношение използването на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра,  под наблюдението на прокурор от Бургаска окръжна прокуратура е извършено претърсване на квартирата, обитавана от 28-годишния М.Н. от Бургас, намираща се в кв. "Сарафово".

Иззети са две компютърни конфигурации, мобилен телефон, чуждестранна сим-карта, пратки получени от други държави във връзка с направени поръчки с данни от платежни инструменти без съгласието на титуляра.

Случаят стартира по сигнал на руска гражданка, отседнала в хотел в "Сарафово", за това че с кредитната й карта са извършени плащания за покупки от електронни сайтове, осъществени в периода 13-14.12.м.г.

Сформиран е екип от служители на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" - Бургас, който извършил множество процесуално-следствени действия и конкретизирал самоличността на извършителя на плащанията.

При претърсването на обитаваната от М.Н. квартира и в иззетите компютърни конфигурации е открита информация, свързана с извършеното престъпление. М.Н. е задържан за срок от 24 часа, като предстои повдигане на обвинение по чл. 245 ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава от служители на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" - Бургас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини