Спецакция в София, разкриха две оранжерии за марихуана

  • 20 март 2018 09:48

  • 2790
  • 0
Спецакция в София, разкриха две оранжерии за марихуана
© Пресцентър МВР (архив)

При проведена специализирана полицейска операция на територията на столицата служители на отделите „Криминална полиция” и „Разследване на общата престъпност” при ГДНП са разкрити две оранжерии за отглеждане на марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В акцията са участвали и служители на Столичната дирекция на вътрешните работи. Задържани са двама мъже с инициали К. Г. (на 31 г.) и М. М. (на 24 г.), за които има данни, че се занимавали с отглеждането и разпространението на наркотичните вещества.

В хода на процесуално-следствените действия на адреси в квартал „Разсадника“ са открити помещения, пригодени за отглеждане на марихуаната. Оттам криминалистите иззели голямо количество зелена и суха растителна маса, както и различни пособия - лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство. На двамата мъже са повдигнати обвинения. След изтичане на 72-часовите мерки за задържане, са им наложени постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража”. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини