Възрастна жена даде повече от 2000 лева в пари и злато на телефонни измамници

  • 15 март 2018 11:42

  • 966
  • 0
Възрастна жена даде повече от 2000 лева в пари и злато на телефонни измамници
©

Възрастна жена от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници, след като даде повече от 2000 лева в пари и злато на престъпниците, съобщиха от ОД на МВР-Русе.

80-годишната жена обяснила пред разследващите, че вчера преди обед била потърсена по мобилния си телефон от мъж, който се представил за полицай. Той обяснил, че полицията е блокирала улицата, на която живее, за да хванат група телефонни измамници. Казал й, че е възможно престъпниците да я потърсят. Докато той я държал на линия на мобилния телефон, се позвънило на домашния, на който мъжки глас я заплашил, че ще я посети в дома й след десетина минути и ако не му даде всичките си налични пари и злато, ще я нарани. Жената затворила стационарния телефон и обяснила на "полицая" какво са й казали. Той я инструктирал да изпълни исканията им, за да могат да ги заловят. Отново последвали серия от обаждания и заплахи. Първо я накарали да излезе и да остави парите и златото до трафопост близо до блока й, но тя отказала. После й казали да ги хвърли през терасата на жилището си, но да побърза, защото измамниците приближавали и така ще могат да ги хванат. Накрая се съгласила и се разделила със сумата от около 1200 лева и двайсетина грама злато. По-късно разбрала, че е измамена.

От областната дирекция на МВР в Русе отново напомнят, че полицейските органи, при осъществяване на функциите си, не използват парични средства, предоставени им от граждани и не търсят съдействие в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини