Късо съединение е причинило пожара в детската градина в Павликени

  • 14 март 2018 10:57

  • 735
  • 0
Късо съединение е причинило пожара в детската градина в Павликени
©

Късо съединение в ел. инсталацията е причинило пожара в Детска градина „Слънце“ в Павликени, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново.

По време на извършения оглед за установяване на щетите е установено, че са изгорели 30 кв. метра изолация на водосъдържател, мебели и детски топки и надуваеми лодки, както и електрически контакт. Опушени са 220 кв. метра стени, предаде Фокус.

На сигнала за пожара се е отзовал екип на Районната противопожарна служба с един противопожарен автомобил и четирима пожарникари. Той е бил подаден около 09.30 часа вчера.

Заради огъня бяха евакуирани 124-те деца и персонала в учебното заведение. Пострадали при инцидента нямаше. Огънят обхвана вехтории в помещението, намиращо се в близост до котелното.

Очаква се, че учебният процес в детската градина ще може да бъде възстановен най-рано в началото на следващата седмица. Дотогава е сфомирана сборна група в Детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини