Спецакция за стоки - менте в Търговище

  • 02 февруари 2012 10:54

  • 604
  • 0
Спецакция за стоки - менте в Търговище
©

11 обекта са проверени за стоки от защитени търговски марки при полицейска операция в Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Вчера за времето от 10.00 до 14.00 ч на територията на община Търговище от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” в ОД МВР - Търговище е проведена специализирана полицейска операция по линия на “Противодействие на престъпления и нарушения на правата на интелектуална собственост”.

В хода на операцията са проверени 11 търговски обекта. За четири от тях е установено, че продават стоки с логото на защитени търговски марки – “Adidas”, “Puma”, “Nike” и др., без необходимото разрешение на оторизираните представители за съответните марки на територията на Република България. На собствениците на фирмите, стопанисващи четирите обекта, са съставени протоколи за предупреждение по чл. 56, ал.2 от Закона за МВР. За резултатите от операцията са уведомени организациите, защищаващи съответните търговски марки, за вземане на отношение и евентуално налагане на административни санкции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини