Бракониери набиха служител на ИАРА

  • 02 март 2018 12:14

  • 2158
  • 1
Бракониери набиха служител на ИАРА
©

56-годишен служител на ИАРА е с наранявания в областта на лицето след нанесен му побой. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Сигналът за побоя е получен на 1 март около 20.00 часа в Четвърто Районно управление - Бургас. Съобщено е за инцидент в района на ез. Мандра, възникнал в близост до цех за риба, разположен в края на к-с "Меден Рудник" в посока село Твърдица, при който върху служителя на ИАРА – Бургас, проверяващ сигнал за бракониерски улов на риба в езерото е нанесен побой. Пострадалият и неговите колеги, извършвали служебните си задължения по проверка на сигнала и докато колегите му били в езерото, той е нападнат, бит с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След извършване на деянието нападателите избягали.

Докато разговаряли с пострадалия държавен служител, полицаите видели, че в близост преминава лек автомобил "Лада Нива", с бургаска регистрация, чийто водач не спрял при подадения сигнал, а увеличил скоростта си, опитвайки се да избяга. След кратко преследване "Ладата" е спряна, като е констатирано, че нейн водач е криминално проявен мъж с инициали М. П., (на 32 г. от Бургас). Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1.01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества като апарата отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетамин. М.П. отказал да даде кръв за химичен анализ (по случая е образувано бързо полицейско производство).

При извършената проверка на лекия автомобил "Лада Нива" е установено, че с него се придвижвали и 39-годишният криминално проявен с инициали Ж.Р. от село Твърдица и 17-годишният му син с инициали К.Р. Тримата мъже са разпознати от потърпевшия държавен служител, като извършители на побоя. Задържани са със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.02 | 20:22

1
Когато мутрите пишат и изпълняват закони, настъпва "демокрация".Мутация

Добави коментар

Водещи новини