Дядо загина при пожар след изтичане на газ от газова бутилка

  • 06 февруари 2018 12:21

  • 1510
  • 0
Дядо загина при пожар след изтичане на газ от газова бутилка
© Pixabay

На 6 февруари 2018 г. в 08,32 ч на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в горния етаж на къща на ул. “Вардар“ в град Омуртаг.

По първоначални данни инцидентът е възникнал вследствие изтичане на газ от газова бутилка. Своевременно на местопроизшествието са пристигнали екипи на Районно управление на МВР-Омуртаг, РСПБЗН-Омуртаг и „Спешна помощ“, съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Установено е, че вследствие инцидента 67-годишен мъж е починал на място. 61-годишната му съпруга и 10-годишната им внучка са откарани в МБАЛ-Търговище. Предстои тяхното транспортиране до Клиниката за изгаряния към Военноморска болница-Варна. Пожарът е ликвидиран.

Започнато е досъдебно производство по описа на Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Търговище. В момента се извършват първоначални процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието и други свързани с него действия, от следователи в отдела. Досъдебното производство е образувано по чл. 123, ал. 2 от Наказателния кодекс. Разследването се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Търговище.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини