Закопчаха Големия Ягуар за грабеж, дирят Малкия

  • 31 януари 2012 12:25

  • 6783
  • 3
Закопчаха Големия Ягуар за грабеж, дирят Малкия
©

Столични криминалисти разкриха грабеж на 30 000 лева, извършен от двама братя-рецидивисти, съобщиха от СДВР.

Единият от тях – „Големият ягуар” е задържан в следствения арест за 72 часа, а другият е обявен за общодържавно издирване. След тримесечна упорита работа криминалисти от сектор „Грабежи” в столичната дирекция стигнаха до авторите на тежкото престъпление, извършено през нощта на 27-ми октомври миналата година.

Тогава софиянец съобщил в полицията, че пред дома си на ул. „Св.Теодосий Търновски” в кв. „Лозенец” бил нападнат от двама непознати, облечени в черни суичъри с качулки, които му нанесли побой и отмъкнали черна кожена чантичка с 10 000 евро, 10 000 лева, мобилен телефон „Нокиа 6700”, документи и ключове от автомобил.

След сигнала в полицията криминалисти започнали незабавно работа по случая. В хода на разследването полицаите стигнали до извършителите на тежкото престъпление – двамата братя с прякори „Големият ягуар” и „Малкият ягуар”.

В петък служителите на реда заловили 31-годишния М.М. в апартамент в жилищния квартал „Връбница”, където се намирал без адресна регистрация. 27-годишният му брат П.М., който живеел в кв. „Банишора”, се укрива и в момента се издирва от полицията. И двамата братя са с богато криминално досие – регистрирани многократно за грабежи, кражби, осъждани.

При обиска на М.М. полицаите иззели мъжката чантичка, обект на грабежа. Иззет е и мобилният телефон, който извършителите на престъплението успели да пласират в заложна къща в центъра на столицата. М.М. бил задържан в Четвърто районно управление. Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура и още същия ден мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199 ал.1 т.1 във връзка чл. 198 от НК и оставен в следствения арест за 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” пред Софийски градски съд.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата братя.

Последвайте канала на

Novini.bg
6783 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
............

2012.01.31 | 18:27

3
На 11.02.2012 г. от 11:00 часа от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие срещу ратифицирането на АСТА. Нека всички интернет потребители, дори и тези който не ползват торент сайтовете да присъстват! Търговското споразумение задължава интернет доставчиците ни да следят всеки входящ и изходящ пакет с информация минаващ през нашият компютър. Те ще трябва да подават информация по часове, в кой точно сайтове влизаме, ще трябва да проверяват пощите ни и съобщеният изпратени примерно по Skype, а ако откажат да го направят, се считат от закона за съучастници и също носят наказателна отговорност, достигаща в повечето случай до затвор. За притежанието на МР3-ки, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за притежанието на филми на компютъра, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за споменаване на търговска мярка в коментар, в блог или изобщо в интернет пространството без изричното съгласие на правоносителят, също са предвидени наказания; за качването във фейсбук на снимка на анимационен герой или герой от филм също се налагат санкции; използването на аватари с лика или логото на популярен герой или марка също ще е наказуемо. На границата мобилните ни телефони ще бъдат проверявани от митническите служби за наличието на продукти с неустановени авторски права (музика, филми, книги, софтуер). Някой зърнени култури и сортове ще бъдат забранени поради наличието на патенти. Ще се спре производството на лекарства от по-малки и алтернативни компании заради патент. Това е малка част от абсурдите пред които ще се изправим ако Европарламента ратифицира АСТА. Специалистите твърдят, че приемането на този договор, ще промени същността на интернет из основи. Тайно изготвеното споразумение е в интерес изяло на големите корпорации, чието лоби е много силно, а авторите няма да бъдат облагодетелствани от новите закони.

2012.01.31 | 17:40

2
Тея качулки само до бандюги със под 50 бона провинения ли ги пращат. Под 50 бона качулки, над 50 бона с куфарчета? Тия дето са големите провинения що не ги закачат, ще ги стреля ли някой или ги натискат от някъде. Корупция ли страх ли, неинформираност ли, нещо друго ли? Хванали едното животно от зоопарка - Браво, ама вече не ми се занимава с новини, сериала е с един и същ сюжет всяка вечер. Малко медийна патаклама, аху иху, и след това пълна мъгла.

2012.01.31 | 17:25

1
тоя М.М. Ягуара и той след 2-3 дни ще се окаже нежна душа задържан след полицейски произвол......... тея братя са много прости дръпнали 30 бона и заложили телефон за 100 лв. ,че по-лесно да ги разкрият

Добави коментар

Водещи новини