Полицаи иззеха голямо количество безакцизни стоки от камион

  • 16 януари 2018 11:33

  • 1449
  • 0
Полицаи иззеха голямо количество безакцизни стоки от камион
© novini.bg

Голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво иззеха криминалисти от Харманли и Хасково след проверка на камион и претърсване на имоти, съобщи ОД на МВР-Хасково. По пътя Пловдив-Свиленград вчера полицаите спрели товарен автомобил, управляван от 43-годишен свиленградчанин.

Той спрял на подадения сигнал, но при приближаването на служител на полицията за проверка водачът подкарал превозното средство рязко назад в опит да го блъсне и да осуети инспекцията. Полицаят произвел два предупредителни изстрела във въздуха, които обаче не спрели маневрите на камиона.

Негов колега стрелял в задна гума на камиона, който въпреки това продължил напред по пътя, но след няколко десетки метра бил спрян за втори път под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград. В товарния отсек на колата били намерени кашони с цигари без бандерол - 25 000 кутии от различни марки.

В хода на издирвателните действия, по горещи следи, е била установена и съпричастността към трафика на стоки с акцизен режим на още един жител на Свиленград, на 40 години. В негови имоти са били открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева. Мъжете са задържани до 24 часа в РУ-Харманли по образуваното бързо производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини