Битото сирийско дете във Варна вероятно е познавало нападателите си

  • 19 декември 2017 09:07

  • 3998
  • 0
Битото сирийско дете във Варна вероятно е познавало нападателите си
© БНТ

Продължава разследването за нападението на сирийско момче във Варна.

Ученикът е в пети клас. Той е бил нападнат от двама в двора на варненското училище "Никола Вапцаров". След нанесения побой детето е било настанено в болница със счупен нос. Директорът на училището Иванка Николова предположи, че вероятно то е познавало някой от нападателите си. В училището работят психолози, а децата са спокойни въпреки инцидента, каза Николова пред БНТ.

Видеонаблюдение има по фасадата на сградата, но са с много високо качество. Предали сме ги на полицията, върви разследване в момента, институциите си свършиха работа. Децата са загрижени, защото го приеха. Всички се надяват да се върне до края на седмицата, за да се включи в коледните празници, заяви Иванка Николова.

Директорката каза още, че състоянието на детето е стабилно, то е изписано на 15 декември за домашно лечение вкъщи, в момента е добре, излиза от вкъщи. По думите, нападението става след края на последния час, когато излиза от училището. 20-30 минути след часовете детето наблюдава час по физическо в двора. Оградата прескачат две по-големи момчета с качулки, които са пожелали разговор с детето. Според Николова предположи, че момчето познава единия или двамата, за да се отдели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини