8 задържани за незаконно притежание на оръжие

  • 18 декември 2017 09:48

  • 1846
  • 2
8 задържани за незаконно притежание на оръжие
© МВР

Полицията задържа осем лица за незаконно притежание на оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Служители от Районно управление „Полиция” – Несебър съвместно със служители от „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас извършили проверка на парцел в с. Кошарица (около 1,5 дка), в който са изградени и разположени шест монолитни сгради и преместваеми обекти, като установили, че в постройките пребивават семействата на осем криминално проявени и осъждани (сред пребиваващи в помещенията са и участниците в инцидента с общинските служители от приюта за безстопанствени кучета към Община Несебър).

Задържани за срок от едно денонощие са братята 32-годишният с инициали Б.С., 37-годишен с инициали М.С., 46-годишен А.М. и синовете му – 17-годишен с инициали М.М. и 19-годишен С.М., А.М. на 24 години, П.Т. на 35 години и Р.С. на 28 години. В една от постройките е намерен и иззет нерегистриран пистолет заедно с осем боеприпаси 22-ри калибър към него, множество по вид документи, свързани със заложени вещи, парични заеми и договори и регистрационни документи за покупко-продажба на МПС, както и мобилни апарати. В автомобил, ползван от един от мъжете, са открити и иззети множество инструменти и техника за извършване на строително-ремонти дейности с неустановен произход.

На трима от задържаните са съставени актове по Закона за гражданската регистрация, а на един – акт по Закона за българските документи за самоличност. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Нора Виткова
1846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
майстора

2018.01.21 | 04:54

2
хаха газов пистолет егати оръжието смешници
Кактус

2018.01.21 | 04:54

1
Е бахти кавалите дето сте куките и журналистите!

Добави коментар

Водещи новини