Възрастна жена от Берковица стана поредната жертва на телефонни измамници

  • 27 ноември 2017 13:39

  • 2632
  • 0
Възрастна жена от Берковица стана поредната жертва на телефонни измамници
© Pixabay

Жена на 85 години от Берковица е била измамена вчера по телефона и е хвърлила от балкона си декоративна възглавничка с 4300 лева в нея, 30 броя сребърни пари, една златна пара и златна верижка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Измамата е станала по позната схема - жертвата е била въведена в заблуждение от непознат, представил се за криминалист, че помага на полицията да залови група престъпници и затова трябвало да хвърли всичките си налични пари и ценности от терасата. Непознатият обещал, че след "приключването на операцията" парите ще й бъдат върнати лично от него и вината на престъпниците ще бъде доказана.

Възрастната жена почакала час да получи ново обаждане от "полицая" и след като той не се обадил - позвънила на телефон 112 и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от НК, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

От началото на тази година в област Монтана са станали около 60 телефонни измами, при които жертвите са дали общо над 300 000 лева. В някои от случаите щетата от една измама премина 25 000 лева, в повечето случаи бяха дадени от 2000 до 6000 лева.

В средата на месец август полицията залови двама измамници от Вършец, в които бяха намерени 24 000 лева. Въпросните пари бяха върнати на три измамени жени от Монтана. Въпреки кампанията в местните медии, листовките с указания как хората да се пазят от измами по телефона, и други, предприети от властите мерки, измамите в Монтанско не спират и често възрастни хора дават последните си спестявания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини