Телефонни измамници взеха пари и злато от дядо във Видин

  • 14 ноември 2017 11:41

  • 1604
  • 0
Телефонни измамници взеха пари и злато от дядо във Видин
©

Осемдесет и четири годишен видничанин е станал жертва на телефонна измама, съобщават от Областна дирекция на МВР. Снощи в 20.00 часа мъжът сигнализирал за случилото се в полицията. Два часа по-рано, на домашния му телефон позвънил непознат, който се представил като служител от криминална полиция. Възрастният човек бил убеден, че ще участва в полицейска операция за залавяне на измамници.

Към 19.15 часа той изхвърлил през терасата на жилището си плик с 1860 лева, златна коронка, чифт златни обеци, лична и дебитна карта. Това е втори пореден случай във Видин през последните дни. Вчера жена от Видин, на 84 години е станала също жертва на телефонна измама по схемата с полицейски сюжет - участие в операция за залавяне на измамници.

Мъж, представител се като г-н Димитров от МВР-Видин, успял да убеди възрастната жена в телефонен разговор, че съдейства на служителите на реда и тя оставила до контейнер за смет платнена торбичка с портмоне, съдържащо 825 лева, венчална халка, златен пръстен, лична карта, дебитна карта и удостоверение за пътуване с намаление по БДЖ.

От ОД МВР-Видин за пореден път напомнят, че полицията не търси финансово съдействие от граждани при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини