Непознат изяде тортата на клиентка в заведение

  • 14 ноември 2017 08:54

  • 20056
  • 2
Непознат изяде тортата на клиентка в заведение
© Pixabay

34-годишен мъж от Шумен е бил арестуван в неделя следобед в Шумен за изяждане на чужда порция в местно заведение, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Лакомникът е оставен в ареста за срок от 24 часа, като са му съставени два акта, но не заради изядената торта, а за съпътстващи нарушения, пише "Монитор".

Според очевидци случаят станал в популярна сладкарница в търговски комплекс в Шумен. В ранния следобед на втория етаж на комплекса се появил 34-годишният Живко Т. Мъжът не бил пиян, но поведението му не било и съвсем адекватно. Обикалял от маса на маса, накрая седнал до млада дама, която си била поръчала торта и безалкохолно и безцеремонно посегнал на сладкиша й. Първо отхапал малко, а после изял цялото парче.

От персонала на сладкарницата забелязали, че става нещо и натиснали паник бутон. Пристигнали гардове на компанията, която пази заведението, а те в 14:10 се обадили в полицията с молба за съдействие от полицейски екип.

След като дошли униформените Живко Т. поискал да избяга и да осуети полицейската проверка. Ченгетата обаче го задържали и дори го завели на лекар, но в болницата медиците преценили, че е адекватен и не се касае за психиатричен случай. Живко бил изпратен да преспи в килиите на районното, а полицаите му съставили два акта - по Закона за МВР и по Закона за българските документи за самоличност. Според полицейската практика парчето торта ще струва на лакомника минимум 500 лева - толкова е долната граница на глобите по Закона за МВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
20056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.11 | 22:45

2
Тя, тортата може и да му струва 500 лева, но той няма да плати! И тогава?
Исус от Назарет

2017.11.18 | 06:26

1
Гладен бил човека бъдете милостиви.

Добави коментар

Водещи новини