Намериха контрабандна валута в панталона на турчин на "Капитан Андреево" (снимка)

  • 09 ноември 2017 11:38

  • 4971
  • 0
Намериха контрабандна валута в панталона на турчин на "Капитан Андреево" (снимка)
© Агенция "Митници"

Контрабандна валута с левова равностойност 58 675 лeва откриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщи Агенция "Митници". Тя е била намерена при щателна проверка на румънски лек автомобил на път за Турция, в който пътувало семейство с непълнолетно дете.

Съпрузите са заявили, че нямат нищо за деклариране. При отклоняването на превозното средство за детайлна митническа инспекция и последвалия личен преглед на мъжа, в един от джобовете на панталона му са били открити 30 000 евро - 37 банкноти в купюри по 500 евро, 50 банкноти по 200 евро и 15 по 100 евро.

На нарушителя, турски гражданин, е бил съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е била иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата, а по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Само преди месец митническите служители на пункта Капитан Андреево откриха 26 000 евро в дамската чанта и бельото на сръбска гражданка, припомнят от митниците.

В съобщението се напомня още, че съгласно действащите регламенти, внасяните в ЕС или изнасяните от общността парични средства в размер на 10 000 евро или повече подлежат на деклариране пред митническите власти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини