Задържаха мъж за кражби на вещи от гаражи

  • 25 октомври 2017 15:49

  • 985
  • 0
Задържаха мъж за кражби на вещи от гаражи
©

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на 44-годишен мъж за извършени кражби на вещи от гаражи.

Николай К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 21.10.2017 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, повторно и в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – входни врати на гаражни помещения и използване на моторно превозно средство –лек автомобил „БМВ 318 И“ и технически средства за взломяване на входните врати, отнел от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 1514,90 лв. Като за един ден от три гаража взел различни инструменти и автомобилни гуми. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 28, вр. чл. 26 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Лицето е осъждано и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновска районна прокуратура.

Последвайте канала на

Нора Виткова
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини