Славата на уличен бияч пратила Тишо Боксьора в ръцете на Скотланд Ярд

  • 23 януари 2012 07:15

  • 4624
  • 0
Славата на уличен бияч пратила Тишо Боксьора в ръцете на Скотланд Ярд
©

Славата на уличен бияч прати Тишо Боксьора в ръцете на Скотланд Ярд. Това разкриха запознати със сензационното залавяне в Лондон на родния гангстер Тихомир Георгиев.

Нашенецът се прочул с победите си в нелегални битки в страховития квартал Бермъндзи. Уменията на Тишо впечатлили собственика на спортен клуб Джон Руни, който поканил българина за спаринг с млади боксьори. Георгиев дори получил стая и работа като гард. Руни бил женен за нашенка и това също повлияло за благосклонното му отношение. Джон поканил Тишо да се пусне в аматьорски турнир и разлепил плакати с лика му, пише "Стандарт Нюз".

Родният мафиот бил разпознат от ченгетата точно по тези снимки, въпреки че е бил с обръсната глава. Все още не е ясно кога британските власти ще пратят у нас Боксьора, който е издирван за куп престъпления.

"Уличният боец" започнал в клуба на Руни като спаринг партньор и наставник на младите боксьори. Дали му стаичка, където да спи, а в свободното си време е бил нещо като охрана и поддръжка на спортната зала. Демонстрирал добри качества като боец, затова Руни го включил в турнир. Така на 7 декември Боксьора се появил на плакат, рекламиращ събитието. Заснети са и кадри, на които Георгиев позира до плаката на световния шампион Ленъкс Люис и рекламира с думите: "Много добра зала, аз се боксирам също тук." Снимката на плаката обаче му коства арест, тъй като Скотланд ярд го разпознава като човек, обявен за издирване с влязла в сила присъда за убийство в България. С решение номер 223 от 25 юли 2011 г.

Върховният касационен съд окончателно го осъжда на 15 г. затвор за извършеното по особено жесток и мъчителен за жертвата начин убийство на Емил Велинов през 2007 г. в Момин проход. Велинов е заклан, като са му нанесени 17 удара с нож. След като присъдата влиза в сила, представители на Съдебна полиция търсят Георгиев на адреса му, но не е открит. При обиск в жилището му са открити мобилните му телефони и сумата от 4000 лв. Това дава повод на криминалистите да предположат, че някой го е убил, а не е напуснал страната. Една от хипотезите е, че Боксьора е изчезнал безследно по примера на Мето Илиенски. Съпругата му Боряна Георгиева поддържа версията с медийни коментари, че мъжът й вероятно е ликвидиран, защото е дал показания срещу Баретата и Маргените. Георгиев е обявен за общодържавно издирване и даден в системата на Интерпол. Месец преди да изчезне, Тишо Боксьора
се отмята от показанията си срещу Златко Баретата и Тони Мамата.

Преди това твърди, че двамата са шефове на наркоорганизацията "Фирмата" и контролират наркоразпространението в София и още няколко големи града в страната. Впоследствие обаче заявява, че е получил амнезия, защото е пребит при спецакция на антимафиоти на 7 януари 2010 г. На тази дата Боксьора е задържан като член на банда за наркоразпространение, водена от Красимир Маринов-Големия Марген и Стефан Бонев-Сако. Оказва се, че в групата е действал под закрилата на прокуратурата, тъй като към онзи момент Боксьора все още е със статут на защитен свидетел по делото срещу Златко Баретата. От официалната информация тогава се установява, че Боксьора е сочен за човека, който извършвал наказателните акции срещу шанаджии, свързани с рязането на уши, чупенето на капачки и ваденето на очи. Дори за кратък момент се превръща в основен заподозрян за физически извършител на убийството на радиоводещия Боби Цанков на 5 януари 2010 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини