Младен Маринов: Рано или късно ще задържим Фейсбук измамника Александър

  • 12 октомври 2017 18:37

  • 4382
  • 1
Младен Маринов: Рано или късно ще задържим Фейсбук измамника Александър
©

Този човек рано или късно ще бъде задържан и ще му бъде потърсена отговорност.

Това заяви пред медиите в парламента главният секретар на МВР Младен Маринов по случая с Фейсбук измамника Александър срещу когото бяха подадени десетки сигнали от потърпевши граждани. Маринов каза още, че над 40 лица са свидетели по разследването. Той заяви, че лицето все още не е задържано, а когато има събрани повече данни за извършени престъпления случаят ще бъде докладвана на прокуратурата.

Задържаното количество контрабандни цигари само от Главна дирекция "Национална полиция" през 2017 г. са 5 876 424 къса и 19 006 кг нарязан тютюн. Иззетият алкохол, без последното тримесечие, е 22 591 литра, съобщи Христо Терзийски директор на Главна дирекция "Национална полиция" при изслушване пред Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Терзийски допълни, че се провеждат ежеседмични операции и проверки на обекти за нелегални цигари и нарязан тютюн.

По данни на директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов областите с най-висока концентрация на контрабанден тютюн са Пловдив, Хасково и София. Той заяви, че са били разбити на територията на ЕС 16 фабрики за нелегални цигари, при които са задържани 18 български граждани. Спиридонов допълни, че разследванията за ДДС измами са втори като количество след делата за наркотици.

Зам.-директорът на ДАНС Николай Ненков обобщи в доклада си, че от началото на 2016 г. до момента по линия на икономическата сигурност има 108 прокурорски проверки по информация от агенцията. На въпрос от депутат, дали знаят какъв е процента на сивата икономика в България, представителите на ГДБОП и ДАНС отговориха, че техните структури не правят подобни аналитични разработки и нямат информация.

Последвайте канала на

БТА
4382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.26 | 02:34

1
ФЕЙСБУК ДАННИ ЗА ИЗМАМНИКА НЯМА ДА ДАДЕ, ЕСТЕСТВЕНО....

Добави коментар

Водещи новини