Закопчаха група рекетьори в Павликени

  • 20 януари 2012 12:14

  • 2016
  • 0
Закопчаха група рекетьори в Павликени
© Булфото

Полицията в Павликени задържа група рекетьори, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

След извършени незабавни заградителни мероприятия служители на РУП – Павликени задържаха рекетьорите, работещи за шуменска фирма.

Вчера, около 13.30 ч. пет непознати лица, представили се за служители на въпросната фирма, проникнали в дома на 50-годишен мъж от с. Стамболово и след няколко ритника в областта на тялото го извели от жилището му и го принудили да се качи в джипа им. След това заминали в посока Севлиево. По пътя непознатите го принудили да иска пари от свои познати, за да погаси вноска по изтеглен заем от 27-годишната му дъщеря в размер на 80 лв.

Похитеният мъж се организирал и бързо успял да набави сумата, след което похитителите му го освободили. Веднага след това е подаден сигнал в полицейското управление и след проведени незабавни мероприятия е спрян лек автомобил "Хюндай Галопер" с пътуващите в него пет лица – 38-годишният Е. У. от Велико Търново, 34-годишният Ц.Н. от Горна Оряховица, криминално проявен, 23-годишният А. А. от Шумен, 30-годишният С. К. от Търговище и 33-годишният Ж. А. също от Шумен, криминално проявен. Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. В РУП – Павликени е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

2016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини