Задържаха телефонен измамник

  • 02 октомври 2017 12:34

  • 2712
  • 0
Задържаха телефонен измамник
©

Криминалисти от Монтана са разкрили и задължали млад мъж от областния град, който е прибрал с измама парите на двама възрастни хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Преди седмица В.П. /24г./ заблудил по телефона 78-годишната М.Г., че помага на полицията да задържи телефонни измамници и тя му хвърлила от терасата си 2360 лева, дебитни карти с кодовете за теглене на пари и златни накити. Ден по-късно по подобен начин В.П. заблудил 82 годишен бивш учител да остави на улицата 2000 лева. В.П. е задържан, в момента се установява дали той има участие и в други телефонни измами.

От началото на тази година т.нар. ало-измами в Монтана са над 50 броя. Щетите от тях са за повече от 250 000 лева. В няколко случая жертвите дадоха по повече от 20 000 лева, а някои от тях дори пътуваха извън града, за да оставят парите си. В повечето случая измамените са възрастни хора, които дават последните си спестявания, трупани с години. До момента полицията е заловила две групи измамници от Козлодуй и Вършец, сегашният задържан е трети.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини