Разкриха схема за фалшиви здравни документи във Варна

  • 08 септември 2017 11:42

  • 6798
  • 0
Разкриха схема за фалшиви здравни документи във Варна
© Getty Images/Guliver (архив)

Служители на "Икономическа полиция" в ОДМВР – Варна разкриха схема за изработване и търговия с фалшиви здравни документи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на предприети процесуално–следствени действия и последвала полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура, служители на отдел "Икономическа полиция" в ОДМВР–Варна установиха и задържаха четирима, участвали в схема за изработване и търгуване с различни неистински документи. За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.)

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, много неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните, са намерени над 200 неистински печата на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти съвместно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи, ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на ползващите ги, както и на работодателите, сключили трудови договори с тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини