Задържаха 38-годишен мъж за кражба на пари и бижута

  • 16 август 2017 12:30

  • 1205
  • 0
Задържаха 38-годишен мъж  за кражба на пари и бижута
© GettyImages/Gulliver

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Д., на 38 г., привлечен като обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – счупване стъклото на прозорец, е отнел чужди движими вещи - 1400 британски паунда, 7500 турски лири, 420 лева, 2 бр.мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир с тегло около 3 грама от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 196 ал.1 т.2 вр.с чл.195, ал.1, т.3, вр. с чл. 194, ал.1 вр.с чл.29 ал.1 буква “а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

Преди седем месеца обвиняемият Иван Д. бил нает на работа във ферма за отглеждане на животни в село Д., общ. Гурково.

Наскоро 59-годишният му работодател, който е пострадал, му се доверил и заминал на почивка, като го оставил сам да стопанисва фермата.

Така през нощта на 10 срещу 11 август 2017 г. обвиняемият Иван Д. счупил стъклото на прозорец на къщата и отнел посочените по-горе парични суми, бижута и вещи, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията.

На 12 август 2017 г. обвиняемият Иван Д. е бил задържан в гр. Обзор. Установено е, че той бил изхарчил част от отнетата сума пари, а останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя му, който до момента е осъждан 20 пъти за престъпления против собствеността. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини