Задържаха шофьор, прегазил пешеходец и избягал

  • 15 август 2017 16:33

  • 8248
  • 0
Задържаха шофьор, прегазил пешеходец и избягал
©

В резултат на предприета своевременна екипна работа криминалисти на ОДМВР-В.Търново и СДВР установиха за броени часове извършител на тежък пътен инцидент, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В ранните часове вчера на телефон 112 бе подаден сигнал, че на главен път Варна-София, в района на газ-станция на западния изход на гр. Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия - 22-годишен жител на с. Леденик, както и че мъжът е починал след пътен инцидент, от който шофьорът е избягал. С цел изясняване на вида на моторното превозно средство и водача му, причинил тежката катастрофа, веднага били предприети действия по преглеждане на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента. Била изградена версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е товарен автомобил.

Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на ОДМВР-В.Търново и районното управление с цел локализирането на превозното средство и установяване на виновния водач. В хода на предприетите действия, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се включили и криминалисти на СДВР. В резултат на съвместните усилия, товарният автомобил Ман бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на водача - В.С. / 45 г./ от гр. Варна, който признал за инцидента.

По случая в РУ- Велико Търново е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Днес В.С. е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лв., както и забрана за „напускане на пределите на страната“. Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини