Валентин Радев припомни приоритетите в работата на МВР (видео)

  • 10 август 2017 14:03

  • 2355
  • 0
Валентин Радев припомни приоритетите в работата на МВР (видео)
©

Приоритетите в работата на МВР остават овладяване на миграционните потоци и противодействието на тероризма, повишаване ефективността при превенцията и противодействието на престъпността и борбата с корупцията. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на брифинг на МВР за приоритетите в Сектор "Обществен ред и сигурност".

Министър Радев разкри, че до момента са усвоени 57 млн евро за охрана на границата или около 30%. "Уверени сме, че с удължения срок ще успеем да усвоим всички около 160 млн евро", каза той.

Друг приоритет е свързани с безопасността на движението по пътищата и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, ограничаване щетите за държавния бюджет произлизащи от контрабанда на акцизни стоки.

„Друг основен приоритет е противодействието на организираните престъпни групи, извършващи телефонни измами. За тази цел е сформиран самостоятелен отдел за противодействие на този тип престъпност и регионални отдели в районите, където преобладават такива сигнали. Предстои да се създаде и орган съвместно с прокуратурата, като ще се направи и анализ“, разясни Радев.

Друг важен приоритет е противодействието на трафика на хора. Противодействие на кибер престъпността.

Извършва се превенция и противодействие на корупцията. В тази връзка са инсталирани са камери в колите на полицаите, на по-късен етап и на самите полицаи. "Вече е в ход и програма за превенция на корупцията. А след приемането на антикорупционния закон също се предприемат мерки".

Според данните на МВР контрабандата на тютюневи изделия е достигнала най-ниските си равнища през последните месеци.

Министър Радев каза още, че се назначават още 1000 полицаи по места, които да противодействат на битовата престъпност. "Не само в Асеновград, а и в други горещи точки трябва да има полицейски управления". Той поясни, че в Асеновград кметът на общината е обещал до края на месеца да подготви временна постройка за полицейско управление.

Той поясни, че е в момента се проверява дали по всички други горещи точки, свързани с такива случаи, е имало полицейски управления, за да може ако няма да се открият такива. По думите му това може да стане заедно с местните власти.

"МВР ще работи и за изграждане на видеонбалюдение във всички общини", каза още Радев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини