5-ма пострадаха след катастрофа край Кресна

  • 06 август 2017 09:40

  • 15299
  • 1
5-ма пострадаха след катастрофа край Кресна
© Novini.bg

Петима души бяха ранени след катастрофа в района на хижа „Загаза“ в Пирин планина, предаде Фокус.

Пътният инцидент стана вчера, след 22.30 часа. „Информацията, с която разполагам е, че лек автомобил, с петима пътници в него е изгубил контрол и е паднало в крайпътно дере. Всички, които са били в превозното средство са пострадали и са настанени в Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград с различни травми“, каза още кметът на общината Никола Георгиев.

Веднага след получаване на сигнала за инцидента на труднодостъпното място са се отзовали екипи на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кресна и Спешен център, както и хора от града Кресна, които са разполагали с високо проходими автомобили. „Всички те заедно са оказали съдействие на пострадалите, за да може да по най-бързия начин те да бъдат извадени от автомобила и транспортирани до болницата“, подчерта Георгиев.

По първоначални данни пострадалите са с най-различни травми, като само един е в по-тежко състояние с множество фрактури в областта на главата. Останалите са с по-леки наранявания - счупени ребра и пробит бял дроб, фрактура на черепа, фрактура на крак и откъснато ухо.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
15299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.08 | 10:59

1
Ден не минава без пострадали от седесарски шофьори.

Добави коментар

Водещи новини