Разобличиха софиянка, набедила гранични полицаи за кражба

  • 13 януари 2012 15:03

  • 1162
  • 2
Разобличиха софиянка, набедила гранични полицаи за кражба
©

Криминалистите от Областната дирекция на МВР разобличиха софиянка, набедила гранични полицаи за кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При изясняването на случая се разбрало, че жената измислила сценария за отмъщение. На 11 януари около 5.30 часа 45-годишната А.К. от София сигнализирала на тел. 112, че дамската й чанта е открадната. Жената разказала, че пътувала от София за Сърбия с лек автомобил „Рено Канго” с шведска регистрация. Колата управлявал приятелят й – 58-годишният сърбин Й.П.. По думите й, около 2.40 часа в местността „Шарена чешма” видели джип с надпис „Гранична полиция”, спрян на неосветено място, без светлинна сигнализация. Единият от двамата полицаи с униформи на „Гранична полиция” им дал знак със стоп-палка да отбият зад джипа. След това от служебната кола излезли още двама служители. Поискали документите за проверка и А.К. започнала да търси в чантата си. Според нея, единият от „граничните полицаи” също започнал да рови вътре. Жената се обърнала за подкрепа към приятеля си, при което полицаят издърпал чантата й и се затичал към джипа.

По данни на „потърпевшата“ в марковата й дамска чанта имало 17 000 швейцарски крони, 600 евро, 400 датски крони, дизайнерски GSM, златни бижута с диаманти и златен „Ролекс”, лични документи и дебитни карти.

В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите установили сериозни противоречия в показанията на софиянката.

По време на беседата с психолози от Института по психология на МВР станало ясно, че А.К. е дала лъжливи обяснения. По-късно тя признала, че е измислила кражбата, за да си отмъсти на граничните полицаи, понеже им имала „зъб” заради проблеми при влизането в страната. А.К. и Й.П. са разпитани от съдия от Сливнишкия районен съд, пред когото отрекли първоначалните си показания. А.К е освободена след разпит. Проблемът й е бил, че при предишно влизане в страната й е бил съставен акт за митническо нарушение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Детектифф

2012.01.15 | 12:05

2
Кучка
Cristiano Ronaldo

2012.01.15 | 12:05

1
TAPA KYRVA!!!

Добави коментар

Водещи новини