Конфискуваха 170 литра контрабанден алкохол

  • 11 януари 2012 14:15

  • 1329
  • 0
Конфискуваха 170 литра контрабанден алкохол
©

Над 170 литра наливен алкохол бе конфискуван от служители на „Икономическа полиция” в столичната дирекция.

В ареста на Девето районно управление е задържан 61-годишен мъж. Вчера следобед в района на Околовръстен път, до разклона за кв. „Кумарица”, магистрални полицаи от столичната дирекция спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра”, шофиран от 62-годишния С.Б. от с. Яна.

Оказало се, че на задната седалка има пет десетлитрови пластмасови туби без етикет, пълни с наливен алкохол. Пред полицаите собственикът на колата заявил, че купил наливната водка от човек, който стопанисва мазе в жилищен блок на ж.к. „Люлин”. В хода на разследването служителите извършили проверка на посочения адрес и установили, че в едно от избените помещения, стопанисвано от софиянеца С.Т. /61 г./ се съхраняват над 30 литра наливен алкохол в различни опаковки без български акцизен бандерол – водка, джин, мента и мастика.

Проверяващите инспектирали и съседното мазе, където се натъкнали на още 89 литра наливна водка в пластмасови туби, идентични по вид на откритите в опела, спрян от магистрална полиция на околовръстния път. На място пристигнала и дежурна оперативна група от столичната дирекция, която извършила оглед. Нередовната стока била иззета, а С.Т. - задържан в столичното Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа.

Пред полицаите мъжът разказал, че нередовната стока се доставя на място от непознат, който шофирал микробус.

работата по разплитане на случая. Инспектори от столичната митница съставили акт в размер на 1000 лева на С.Б., купил нередовния алкохол. По случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини