Разбиха лаборатория за метамфетамин в Сливен

  • 15 юни 2017 14:32

  • 6874
  • 0
Разбиха лаборатория за метамфетамин в Сливен
© Булфото (архив)

В Сливен е разкрита лаборатория за синтетичен наркотик, произвеждан по поръчка на клиента. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.

Специализираната акция е осъществена вчера от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР-Сливен. Намерен и иззет е готов метамфетамин, като по данни на криминалисти, количеството е достатъчно за производството на 50 дози, стойността на които е приблизително 1800 лева. В апартамент в центъра на града са били иззети и около килограм прекурсори и вещества за производството на синтетичен наркотик. Задържан за 24 часа е 47-годишен криминално проявен, който произвеждал наркотика по поръчка на клиенти почти ежедневно и е считан за един от основните дилъри на дрога в региона.

По случая е образувано досъдебно производство.

През миналата година в областта са разбити 17 лаборатории за производство на синтетичен наркотик, установените извършители са 114, като по-голямата час от тях са получили ефективни присъди. От началото на 2017 са ликвидирани четири нарколаборатории за синтетичен наркотик и пет помещения за сушене на канабис.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини