Полицията във Велико Търново задържа опасен рецидивист

  • 08 юни 2017 10:46

  • 3651
  • 0
Полицията във Велико Търново задържа опасен рецидивист
© Булфото

Полицията във Велико Търново е задържала опасен рецидивист, който направил опит да изнасили жена, нанесъл й побой и порезни рани с нож в областта на шията, съобщи на брифинг днес директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.

Престъплението е извършено на 1 юни през нощта, когато жената се е прибирала от работа. Сигналът е бил подаден от нейна съседка.

След едноседмично разследване е заловен Г. М. на 23 години от село Бистренци, община Бяла. Мъжът е с над 45 криминални регистрации, множество осъждания, в продължение на пет години е лежал в затвора, откъдето е излязъл преди 10 месеца.

От началото на май се е установил във Велико Търново, където е работил като общ работник в цех за производство на хавлии. Той е направил пълни самопризнания, открити са веществени доказателства, свързани с престъплението.

Задържан е за срок до 72 часа, повдигнато му е обвинение по чл. 152, ал. 3, съобщи районният прокурор Тихомир Шабов. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка "задържане под стража".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини