Пожар избухна в Сметната плата в Стара Загора

  • 10 януари 2012 15:47

  • 1209
  • 0
Пожар избухна в Сметната плата в Стара Загора
©

Пожар избухна в общинска сграда в центъра на Стара Загора, в която се помещават Сметната палата, административно бюро „Център”, общинска фирма „Обредни дейности”, както и офисите на още няколко общински структури, на неправителствени организации и частни фирми.

Заради силно задимяване са евакуирани всички обитатели на сградата. По първоначални данни няма пострадали.

Огънят в сградата на бул. „Руски” 36 на центъра на Стара Загора вече е потушен. Огледът на помещението, откъдето са тръгнали пламъците, все още продължава. По предварителна информация пожарът тръгнал от стаята за отдих и съхранение на инструментите на работниците в общинското звено „Озеленяване”. Заради обгорелите кабели служители предполагат, че причина за инцидента е старата ел. инсталация на сградата, строена преди 9 септември 1944 г. Тепърва ще се изяснява със сигурност откъде е тръгнал пожарът, уточни и началникът на пожарната в Стара Загора комисар Стоян Колев.

Няма пострадали, както и големи материални щети. Заради силното задимяване са евакуирани всички, които работят там.

Сградата е общинска собственост и до демократичните промени в нея се е намирал някогашния Градски общински съвет. В момента офиси там ползват сметната палата, административно бюро „Център”, общинската фирма „Обредни дейности”, Регионалната лекарска колегия, както и счетоводствата на няколко общински отдела и звена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини