Иззеха цигари, злато и валута при полицейска операция на "Капитан Андреево"

  • 06 юни 2017 11:13

  • 3758
  • 0
Иззеха цигари, злато и валута при полицейска операция на "Капитан Андреево"
© novini.bg

Безакцизни цигари, фалшификати на защитени търговски марки, контрабандно злато и недекларирани 17 500 евро са задържани при специализирана полицейска операция на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на ОД на МВР - Хасково.

В акцията са участвали и служители на "Гранична полиция" и Агенция "Митници". Основната цел на действията е била пресичане на контрабандата от Турция.

При една от проверките в пригоден тайник под предните седалки на лек автомобил "Мерцедес" с турска регистрация са намерени 590 кутии безакцизни цигари. В хода на операцията са конфискувани още 1187 кутии цигари и 1,5 килограма тютюн без бандерол. При проверка по линия на защитени търговски марки са установени 932 артикула с неправомерно използвано лого, както и 283 чифта обувки и 170 опаковки перилни препарати и ароматизатори.

Без документи за произход са били спрени 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали. За констатираните безакцизни стоки са съставени 8 акта по Закона за митниците.

Междувременно пътните полицаи са глобили и с 13 фиша недобросъвестни водачи в района на пункта, се казва още в съобщението на МВР. В акцията са участвали общо 80 служители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини