Разкриха убийството във вилната зона край Свищов

  • 09 януари 2012 11:42

  • 2179
  • 0
Разкриха убийството във вилната зона край Свищов
© Булфото

Служителите от Областната дирекция на МВР-Велико Търново разкриха извършителя на убийството на 60-годишен мъж във вилен имот край Свищов, съобщиха от дирекцията.

На 03 януари в 11,00 ч. в Районно управление „Полиция”-Свищов на тел. 112 е получен сигнал за това, че на същата дата във вилен имот в местността „Драчево Бърдо”, край Свищов, собственост и обитаван от 80-годишната А. И. и 61-годишния й син И. И., е намерен трупът на 60-годишния И. В. от Свищов. При извършения на местопроизшествието оглед е установено, че смъртта е настъпила в резултат на прободни рани в областта на гръдния кош и коремната кухина. От извършената аутопсия е установено, че причина за смъртта е нанасяне на прободна рана с нож в областта на корема, довела до разкъсване на аортата, вследствие на което е причинен масиран вътрешен кръвоизлив. В хода на разследването са проведени множество разпити на свидетели, назначени са множество експертизи – съдебно-медицинска, химически, биологични, дактилоскопни и ДНК експертизи.

За убития е установено, че е живеел в къщата на 80-годишната А. И. и сина й и се е грижел за стопанския им двор и отглежданите от тях животни. И. В. не е имал конфликтни отношения с други лица, не е разполагал с парични средства и не е контактувал с други лица, освен с хазяите си.

В резултат на извършени действия по разследването и проведените оперативно издирвателни мероприятия от служители на Института по психология на МВР, служители на отдел „досъдебно производство” и „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Велико Търново и служители от РУП – Свищов, като извършител на престъплението е установен хазяинът И. И., с една криминална и една съдебна регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново е задържан за срок до 72 часа. На 06 януари с определение на Окръжен съд – Велико Търново на обвиняемия е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини