Жена беше пребита и изнасилена от бившия си любовник

  • 18 май 2017 14:55

  • 69329
  • 3
Жена беше пребита и изнасилена от бившия си любовник
© Архив

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Христо Х., на 42 г., за това, че е изнасилил 34-годишна жена, като я е принудил със сила и заплахи, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента е установено, че обвиняемият Христо Х. съжителствал на семейни начала с пострадалата жена. Поради оказван тормоз и физическо насилие тя го изгонила от дома си. Въпреки нежеланието на пострадалата да поддържа отношения с него, обвиняемият Христо Х. продължил да я притеснява, като често влизал в дома ѝ, вдигал скандали и упражнявал насилие върху нея. Жената завела дело в Районен съд – Стара Загора по Закона за защита от домашното насилие, като била издадена заповед за защита, с която на обвиняемия Христо Х. се ограничавал достъпа до дома ѝ. Неколкократно той нарушавал тази заповед, като по случаите били образувани досъдебни производства по чл.296 от Наказателния кодекс.

На 15 май 2017 г. , в с. Я., общ. Опан, обвиняемият Христо Х. се бил скрил в двора на имота на пострадалата. Той изчакал децата ѝ да тръгнат за училище, след което влязъл в къщата и като упражнил физически насилие и заплахи, извършил насилствен полов акт с 34-годишната жена.

Обвиняемият Христо Х. е неосъждан, като срещу него се води досъдебно производство по чл.296 от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
69329 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хан Крум

2017.08.24 | 22:01

3
Мръсната гад да я скопят и пратят в една килия с яки мангали.Да плати на насилената поне 10 годишни заплати.Да стои в затвора, докато почне да се напикава в гащите.Аз казах.

2017.08.24 | 22:00

2
Изнасилвачите са толкова виновни ,колкото убийците. Наказанията им трябва да са много дълги и еднакво строги. За награда скопени. Да не остават поколения.
Аз

2017.08.24 | 22:00

1
Стига с тези досъдебни производства и прочие, стига с тази документация! Бой трябва, бой! Полицаи, лекари и учители се превърнаха в едни канцеларни мишки! Унищожихте всичко! :(

Добави коментар

Водещи новини