Полиция влезе в заведения, дискотеки и таксиметрови фирми в Слънчев бряг

  • 12 май 2017 15:26

  • 11629
  • 0
Полиция влезе в заведения, дискотеки и таксиметрови фирми в Слънчев бряг
©

Полицията проверява увеселителните заведения, дискотеките и таксиметровите фирми в "Слънчев бряг".

Акцията е започнала вчера. От пресцентъра на ОД на МВР уверяват, че проверките са регулярни. А целта им е да гарантират спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон.

На фокус са сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персоналът, плащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа /за таксиметровите автомобили/ и други.

Проверките ще продължат и в бъдеще. Към тях ще се включат и представители на различни институции /ТД НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други/. Във връзка с това на 22 май е организирана среща между представители на споменатите по-горе институции, полицията и кметовете на крайморските общини. Темата е междуинституционалното сътрудничество в предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

Според появилите се информации в местни медии обаче около 30 души, близки до Димитър Желязков-Очите и до Божидар Кузманов-Кравата са откарани на разпит в полицията.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
11629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини