Курсант – самоубиец е премазаният от влака в Шумен

  • 07 януари 2012 11:22

  • 4510
  • 2
Курсант – самоубиец е премазаният от влака в Шумен
© булфото

21-годишният курсант от Артилерийския факултет на Националния военен университет в Шумен Николай Орашъков е жертвата на влака Варна-Пловдив, пише в. Монитор.

Младежът се хвърлил по композицията заради дългове. Врачанинът е бил забелязан на релсите в последния момент от машиниста на композицията. Сигналът подал самият машинист, който с треперещ глас съобщил, че е прегазил човек. До обяд вчера нямаше категорична версия за смъртта на момчето, но криминалисти предполагаха, че младежът се е хвърлил под влака. Произшествието станало в участъка от жп линията зад градския стадион "Панайот Волов". На това място няма дори нерегламентирана пътека за пресичане. При трупа не е открито предсмъртно писмо, единственото, което открили криминалистите, била карта за пътуване с намаление по БДЖ.

Орашъков имал натрупани около хиляда лева дългове към мобилни оператори и по заеми, 120 лева дължал и за общежитието във военното училище. Заради неизчистената сметка за общежитие не можел да се явява и на изпити. Вчера по времето, когато той вече е лежал на релсите, състудентите му ги изпитвали. Когато отворили квартирата му в Шумен, намерили вътре лаптоп, а последният сайт, който отварял бил разписанието на влаковете. Оттам си избрал влака, под който да скочи и в 4.30 излязъл от квартирата. Николай често се оплаквал, че няма пари и има много борчове и се канел да сложи край на живота си, но никой от състудентите му не приел, че говори наистина.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
надя петкова

2012.02.27 | 11:32

2
Незнам какво още трябва да започне да се случва в тази държава,че хората да се противопоставят на гаврата с тях.Децата ни започнаха да се самоубиват,заради дългове...хора,спрете да се обвинявате един на друг...покажете,че ви е писнало да живеете като роби...моите съболезнования на близките на момчето.
съболезнования

2012.01.14 | 00:55

1
Всеки в тая държава има дългове, да не кажа в света... Безспорно е имало и друго решение. Жалко за момчето.

Добави коментар

Водещи новини