Полицаи спипаха двама при опит за кражба на кабели

  • 06 януари 2012 16:19

  • 1302
  • 0
Полицаи спипаха двама при опит за кражба на кабели
©

Бдителни полицаи от магистрална полиция задържаха двама мъже, единият от които криминално проявен.

Вчера около 14.30 ч. двамата служители на реда пътували към гр. Нови Искър с личен автомобил и в района на Околовръстен път до разклона за с. Локорско забелязали в мъглата багер, който копаел канал в полето. Полицаите веднага се усъмнили, че има нещо нередно и решили да проверят какво се случва.

Оказало се, че на 30-40 м от пътното платно бил разкопан над 200- метров канал, от който стърчал многожичен телефонен кабел с дължина десетина метра. На въпроса какво правят там, багеристът и аверът му отговорили, че били наети от частно лице. На мястото на инцидента пристигнал автопатрул и дежурна оперативна група от столичната дирекция. Извършен бил оглед, а М.Н. /45 г./ - регистриран многократно за взломни и обикновени кражби, блудство, въоръжен грабеж, осъждан, и Ц.Ц. /32 г./ били задържани.

В полицията те обяснили, че предния ден се възползвали от гъстата мъгла и изкопали по-голямата част от кабелите, които захранвали с. Локорско и е собственост на телекомуникационна компания. Предполага се, че откраднатото е предадено в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Разследващият екип работи по установяване на поръчителя на кражбата, а по случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини