Rазбиха нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча

  • 14 април 2017 11:02

  • 2047
  • 1
Rазбиха нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча
© МВР

При специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВ – Пазарджик, вчера е разбит нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията било проверено помещение, намиращо се в бивш стопански двор в края на селото. Установено било, че дограмата на сградата е подменена и отвътре имало звукоизолация. Там органите на реда се натъкнали на бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене. Цикълът на незаконната дейност включвал добив на суровата продукция, преминавал през сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция. Иззети са общо 571 килограма тютюн под формата на бали, продукция в процес на обработка и вече нарязан сух и обработен тютюн.

Задържан е стопанинът на сградата – Б.А./41г./ от селото. Двама от работниците успели да избягат и към момента се укриват от полицията, обявени са за издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2047 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.09 | 09:11

1
Разбили нелегален тютюн...каква гордост, направо съм възхитен...а работа дадохте ли на тези хора?! Че да се налага ...да го разбивате!

Добави коментар

Водещи новини