Жена от Лом даде 330 лева и 15 грама златни накити на телефонни измамници

  • 12 април 2017 11:00

  • 3454
  • 0
Жена от Лом даде 330 лева и 15 грама златни накити на телефонни измамници
©

Жена на 68 години от Лом е дала 330 лева и 15 грама златни накити на телефонни измамници, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 12,30 часа вчера жертвата е получила телефонно обаждане, че уж помага на полицията за залавяне на телефонни измамници и трябва да остави всичките си налични пари и ценности в торбичка, която да закачи на оградата на дома си. Тя е повярвала и ги е оставила, а след няколко минути торбичката изчезнала. Малко след това жената се обадила в полицията и разбрала, че е била измамена.

Преди година Областната дирекция на МВР в Монтана напечата и раздаде листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници. Полицейското управление в Лом пък напечата скикери с надпис "Стоп, телефонна измама", които кварталните полицейски инспектори лепят на слушалките на домашните телефони на възрастни хора в Лом при посещения в домовете им. Въпреки това измамите в региона не спират и често пъти хората дават последните си спестявания.

От началото на тази година в Монтанско станаха над 30 измами, като при някои от тях жертвите дадоха по повече от 20 000 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини