16 точки на смъртта дебнат шофьорите

  • 10 април 2017 09:28

  • 46249
  • 3
16 точки на смъртта дебнат шофьорите
© Булфото (архив)

16 точки на смъртта дебнат шофьорите по пътищата на България, особено със затоплянето на времето, когато и трафикът се засилва. Едни от най-критичните зони са 66-километър от АМ "Тракия" и 74-ият от "Хемус", както и пътят за Гърция през Кресненското дефиле.

Капаните, за които водачите трябва да са нащрек, са мокър път при дъжд, трасета с обратен наклон, задържащ вода, поредица от 180-градусови завои и т.н., пише "Телеграф".

От „Пътна полиция“ представиха опасните участъци, на които е добре шофьорите да отпуснат газта, за да стигнат живи и здрави при близките си.

Точката с най-много катастрофи на АМ „Тракия“ е 66-километър . Пътят там е с обратен наклон, така е проектиран, когато е строена магистралата и задържа вода. Има предупредителен знак, че при дъжд трябва да се кара с не повече от 90 км. в час, но често не се спазва.

Два остри десни завоя, единият от които на отпускане след слизане от АМ' „Хемус“ в посока София-Варна , също изненадват шофьорите в района на ловешкото село Бресница. Там има ограничениое от 60 км. В час, но шофьорите опитват да изпреварват на спускане, защото преди него има серия от завои, зад които се образуват тапи. Рисковата отсечка е част от най-смъртоносния път в България – след АМ „Хемус“ от Ябланица в посока Велико Търново. Критичната точка с най-много сблъсъци на АМ „Хемус“ е в самия й край в района на 74-тия километър до Ябланица. След излизане от скоростния път следват серия от леви и десни завои, които са на спускане.

На второ място със загинали се нареждат отсечките Симитли-Кресна и Русе-Бяла. И двете трасета са международни и страшно натоварени. Там освен поредица от къси прави с много завои ситуацията допълнително се усложнява и от тировете, които образуват колони след себе си и изнервени шофьори тръгват да изпреварват рисково.

Докато пътуват за Гърция по пътя Перник-Дупница-Сандански, водачите трябва да са нащрек в района на 46-тия километър. Рисков е и 97-оя километър по направлението Румъния-Дуранкулак-Балчик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
46249 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.11 | 10:49

3
16 капана , отнели 200-300 живота , и изплатени застраховки няколко милиона , а всеки такъв участък може да се обезопаси за по 50 000 лв , държавност, а ? гнусни лицемерни колелета
КАТ Не спазват закона

2017.04.11 | 07:48

2
Съгласно действащия закон лепенето на предни стъкла на отвличащи вниманието на водача лепенки е забранено.
аномални холограмни зони

2017.04.11 | 07:46

1
Всички водачи са тежко увреждани от нагло престъпни холограмни оръжия налепени на предни стъкла и отрязъците в купето.Масови убиици командващи терористи на власт в София увреждат милиони дневно с холограмни оръжия за масово поразяване

Добави коментар

Водещи новини