Гонка и стрелба в Бургас заради бивш пандизчия без книжка

  • 10 април 2017 08:31

  • 6775
  • 0
Гонка и стрелба в Бургас заради бивш пандизчия без книжка
©

32-годишен бургазлия с богато криминално досие вдигна накрак полицията, след като се метна без книжка на лек автомобил и отказа да спре на няколко пъти на полицейско разпореждане.

Около 14,30 ч. в събота, 8 април, в полицията е получен сигнал за шофьор, който управлява лек автомобил Сеат Толедо без книжка. В района на кръговото кръстовище на улиците "Проф. Якимов" и "Стефан Стамболов" автомобилът е забелязан, а на водача Г.В. е подаден сигнал за спиране със стоп-палка. Г.В. не се подчинил, като заобикаляйки спрелите пред него коли от страната на бетонната преградата, разделяща пътните ленти, се насочил с висока скорост към униформените, пише 24 часа.

Виждайки, че реално е застрашен живота им, един от полицаите проивзел няколко изстрела със стоп-партони във въздуха. Въпреки това 32- годишният апаш не се подчинил.

В последния момент полицаите отскочили настрани, а сеатът продължил да се движи с бясна скорост по посока бул. "Стефан Стамболов", навлизайки по бул. "Тракия" в к-с Славейков. Последвалите го полицаи открили автомобила изоставен и заключен в района на бл. 55 в комплекса.

Г.В. е обявен за местно издирване, а около 19.30 ч. същия ден е задържан. Събраните по бързото полицейско поризводство материали са докладвани в Районна прокуратура – Бургас, Г.В. е привлечен като олвиняем, а с прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини