40 - 50 сигнала постъпват месечно за незаконно съдържание в Интернет

  • 03 януари 2012 11:08

  • 629
  • 0
40 - 50 сигнала постъпват месечно за незаконно съдържание в Интернет
©

Около 40 - 50 сигнала се получават месечно на горещия телефон 124 123 за незаконно съдържание или незаконно поведение в Интернет.

Създадена е процедура сигналите на телефона и на онлайн горещата линия да достигат до Сектор "Компютърни престъпления" на МВР. Това каза координаторът на Центъра за безопасен Интернет Георги Апостолов в интервю за БНР.

"Нашите оператори на онлайн горещата линия издирват следи за извършено престъпление, за незаконно съдържание или за незаконно посегателство срещу дете през компютърна система. събраната информация се прехвърля към Сектор "Компютърни престъпления" по предварително договорени канали.

С пускането на телефонната линия се наложи да утвърдим някакви ясни процедури, които са че когато на онлайн горещата линия дойде нещо, което е просто запитване или има нужда от консултация, ние го прехвърляме към консултантите на българската линия за онлайн безопасност и обратно – когато при тях се обади или пусне електронна поща дете или възрастен и проблемът касае незаконно съдържание или незаконно поведение спрямо непълнолетен в мрежата, тогава се прехвърля към горещата линия.

Операторите продължават издирването на информация и след това при наличие на нарушение се прехвърля към Сектор "Компютърни престъпления"."

Последвайте канала на

Десислава Станева
629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини