Мъж от шуменско село е измамен с фалшива шофьорска книжка

  • 17 март 2017 18:56

  • 2277
  • 0
Мъж от шуменско село е измамен с фалшива шофьорска книжка
©

Мъж на 44 години от шуменско село сигнализирал в полицията, че е измамен, след като платил 2000 лева за фалшива шофьорска книжка. Криминалисти от полицейското управление в областния град извършват проверка по случая. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Измаменият описва в подадена до полицията жалба, че чрез свой познат се свързал с мъж, който му обяснил, че е влиятелен и може да му съдейства да му бъде издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство за всички категории, без да ходи на курс. Уговорили и цената на услугата - 2000 лева, като първите 1000 лева били дадени предварително през декември, а останалата част от сумата трябвало да бъде платена при подаване на документите в "Пътна полиция".

В края на януари мъжът получил телефонно обаждане от "влиятелния човек", който му казал, че всичко е уредено и само трябва да подадат документите. В уговорения ден двамата отишли в "Пътна полиция". Посредникът отишъл до гише на обслужващата банка, внесъл 50 лева за бърза услуга, предал квитанцията и листче с номер за уж подадени документи и казал на мъжа, че след седмица може да си получи с двата документа свидетелството за управление. От своя страна 44-годишният мъж предал остатъка от уговорената сума. След седмица отишъл да си получи шофьорската книжка, но установил, че на негово име подадени документи няма. След като разбрал, че е измамен подал сигнал в полицията.

От ОД на МВР в Шумен отправят апел към желаещите да станат водачи или да придобият други категории по нерегламентиран от закона ред да не се доверяват на хора, които твърдят, че има такъв начин, без да е преминат съответния курс. От полицията напомнят, че също попадат под ударите на закона при придобиване и използване на документ, който не е издаден по надлежния ред от съответните органи.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини