Простреляният кмет на Овчеполци: Това е криминално деяние, извършено от престъпник

  • 14 март 2017 07:35

  • 3407
  • 0
Простреляният кмет на Овчеполци: Това е криминално деяние, извършено от престъпник
©

След като бе стабилизирано състоянието на простреляния общински съветник от Петрич, той направи първи коментар за случая. Трендафил Шарков, който беше прострелян от Атанас Дачев. На 9-и март около 18:30 часа той е бил причакан пред дома си от 68-годишния Атанас Дачев, който живее от 3-4 години в Овчеполци.

Стрелецът го е „заковал” в бедрото с изстрел от ловна пушка и е избягал. Според очевидци веднага хванал гората, докато Шарков е бил откаран за лечение в МБАЛ – Пазарджик, където се намира и в момента.

Куршумът е минал на милиметри от артерията, която захранва с кръв сърцето. Той бе прострелян в крака, става ясно от думите на пострадалия. Лекарите определят спасението му като чудо.

Шарков опроверга твърденията, че случаят е битов скандал. „Това не е бивтов скандал. Това е криминално деяние, извършено от престъпник. Бях прострелян с незаконно оръжие и имаше опасност за живота ми", каза кметът. "Никола Дачев е имал и други подобни прояви. През 2006 г. той наръгва съсед. Не може шест дни да се укрива без някой да му помага. Той не се издирва както трябва. Той е в Овчеполци и има хора, които му помагат“, заяви простреляният мъж.

„Вярвам на българското правосъдие. Вярвам, че ще бъде открит, защото не може така да се толерират престъпниците“.

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини