Имало е изтичане на газ в бензиностанция в село Страхилово

  • 11 март 2017 18:35

  • 7393
  • 0
Имало е изтичане на газ в бензиностанция в село Страхилово
©

Имаше изтичане на газ в бензиностанция в село Страхилово, но няма взрив и опасност за хората, пребиващи в населеното място. Това съобщи  началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Велико Търново инж. Красимир Кръстев, пише "Фокус".

Той поясни, че към този момент няма загазяване, тоест газообразната смес изцяло се е разсеяла и концентрациите са в много ниски нива, които са напълно безопасни за пребиваващите.

„Щеше да е много опасно, ако се беше случило нещо, тъй като бензиностанцията е в жилищната част и в близост има жилищни сгради. Всичко мина нормално и спокойно“, уточни инж. Кръстев.

Той отбеляза, че сигнал за инцидента е получен в 14.17 в оперативния център във Велико Търново, след което веднага е бил изпратен автомобил от Районната служба в Полски Тръмбеш на мястото на инцидента. „Това, което се е случило, е, че неоторизиран служител е извършил своеволни действия и се е опитал сам да махне манометър в резервоар, който е пълен с газ.

При премахването на манометъра се е случило изтичането на газ. Ние уведомихме и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, които към момента извършват запечатването на мястото. Извършени са всички действия за предотвратяването на по-нататъшно разпространение на газ.

Действията ни са координирани и с областния управител на Велико Търново. Към момента всичко е в рамките на нормалното и няма опасност за жителите на село Страхилово“, допълни инж. Кръстев и поясни, че ще бъде съставен акт заради инцидента.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини