Пиян младеж нападна екип на спешна помощ

  • 30 декември 2011 07:50

  • 1455
  • 0
Пиян младеж нападна екип на спешна помощ
©

Пиян младеж нападна кола на спешна помощ и шофьора й заради закъснение по сигнал за болния му дядо.

Инцидентът е станал в Търговище в четвъртък. 22-годишният мъж се обадил на тел. 112 към 2 ч и съобщил, че дядо му е с температура. Видимо пиян, той чакал линейката на улицата. Когато колата спряла, младежът се нахвърлил с ритници върху нея, пише "Труд".

После отворил вратата и започнал да налага шофьора. “Удари ме по гърдите и лицето. Колегата каза да караме към полицията, за да не стане по-голяма беля”, разказа нападнатият шофьор Славомир Тодоров (49 г.).

Малко по-късно роднини откарали болния дядо със собствен транспорт в спешното отделение. Прегледите там не установили нито температура, нито проблеми със сърцето. “Сам възрастният човек каза, че нищо му няма, и се чудеше защо са го докарали. Придружителите му се държаха грубо и псуваха”, разказаха от приемното.

Пациентът е бил пуснат след прегледа, а внукът бил задържан от полицията. Оттам потвърдиха, че е бил почерпен и е признал, че в състояние на афект е ритал линейката и нападнал шофьора.

“Състоянието не е изисквало незабавно “излитане” на линейката”, обясни д-р Георги Георгиев от спешното. Той уточни, че пазят колата за спешни случаи. Въпреки че този не бил от тях, екипът отишъл на мястото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини