Телефонен измамник е осъден на 2 години затвор

  • 14 февруари 2017 14:01

  • 1198
  • 0
Телефонен измамник е осъден на 2 години затвор
©

Врачанският районен съд наложи на подсъдимия К. Митов наказание от две години „Лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.

Той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 541,04 лв. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът призна за виновен Кр. Митов в извършване на измами с цел набавяне на имотна облага.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

На 12 септември 2016 г., в град Враца, Митов като помагач умишлено улеснил въвеждането в заблуждение на Цветана К. като представил неустановен по делото извършител като длъжностно лице от състава на МВР – „дознател Николов“. След проведен телефонен разговор с жената, той я убедил в необходимостта да окаже съдействие на органите на полицията. За целта пострадалата му предала парична сума в размер на 3695 евро, 11 970 лв. и златни накити с тегло 43 гр. на стойност 2365 лв.

Три дни по-късно, като действал по аналогичен начин, той получил парична сума от 2500 лв. и златен накит на стойност 165 лв. от Неша Й. от Враца. Въведената в заблуждение жена мислела, че помага на „полицай Петров“.

Същия ден подсъдимият Митов направил пореден опит да измама, който останал недовършен, поради независещи от него причини. Той умишлено въвел в заблуждение Цеца В., че следвало да окаже съдействие на полицията като предаде налични парични средства на „дознател Димитров“. В резултат на тези си действия той трябвало да получи от жената 15 000 лв.

Врачанският районен съд наложи на подсъдимия Митов наказание от две години „Лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години. Той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 541,04 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Враца.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини