Спипаха над 20 тона пилешко месо

  • 14 февруари 2017 10:13

  • 3249
  • 3
Спипаха над 20 тона пилешко месо
© МВР (архив)

Под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари е предотвратен контрабанден внос на над 20 тона пилешко месо.

Акцията е проведена от служители на ГДБОП, ГДГП, ГДНП и НАП.

Операцията стартирала на 10 февруари, когато ТИР с полска регистрация се е явил на ГКПП-Оряхово за транзитно преминаване. Той бил натоварен със стока от полско търговско дружество, предназначена за фирма в Косово. Граничният служител се усъмнил в коректността на данните, попълнени в транспортните документи, съпровождащи стоката, и веднага подал информация в Координационния център в ГДБОП. В хода на предприетите незабавни действия за проследяване на движението на товара, било установено, че превозното средство не е напуснало страната. Веднага били сформирани екипи от служители на ГДБОП, ГД „Национална полиция“ и спецвеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите, които под координацията на Междуведомствения център, на 11 февруари открили камиона с пилешко месо на паркинг в близост до Нови Искър. Шофьорът, полски гражданин, не е представил документи за произход на стоката. На място са извикани за съдействие и служители на СДВР, както и експерти от Българската агенция за безопасност на храните и Агенция „Митници“.

Шофьорът е задържан от полицейските органи, а в ГДНП е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК. Стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3249 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dgj

2017.02.14 | 17:33

3
Явно пилешко за дюнерджийниците в София е било! Не яжте тази смрад наречена "дюнер"! Няма по-смрадлива храна от това нещо-само мръзнали картофи, негодно пилешко, смрадлив сос-пълен с телесни течности на няколко индивида, келява парцал подобие на хляб и мръсни ръце на някой минго-кичещ се с титлата "дюнерджия". СМРАД
гост

2017.02.14 | 14:31

1
Кога най-после НАП ще започне да проверява ЕТ за данъци,здравни и пенсионни осигуровки. Толкова има които с години не са си плащали към държавата.

2017.02.14 | 14:32

2
По-точно 27 години всички тарикати не плащат нищо-никому, освен корупция на чиновниците да затварят очи...

Добави коментар

Водещи новини