Спипаха в София румънец с кредитни и лични карти - менте

  • 27 декември 2011 13:44

  • 768
  • 0
Спипаха в София румънец с кредитни и лични карти - менте
©

Задържан е румънец с шест фалшиви кредитни карти и документи за самоличност в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на Трето районно управление хванали чужденец, който се опитал да закупи златен ланец с фалшиви кредитни карти. При обиска на румънския гражданин били иззети шест банкови карти и неистинска лична карта. На 23 декември вечерта в полицията бил получен сигнал от охраната на бижутериен магазин в столичен МОЛ за чужденец, който се опитвал да плати със съмнителни кредитни карти. Пристигналите на място служители на икономическа полиция и автопатрул задържали младежа и установили неговата самоличност – Г.Т. на 20 години от Корабия, Румъния.

При последвалия личен обиск служителите на реда иззели шест фалшиви банкови карти, издадени на името на словенски гражданин. Иззета била и личната карта, с която първоначално чужденецът се представил пред служителите. Полицаите установили, че документът е фалшив – снимката била на румънеца, а данните - на словенски гражданин. При проведения разпит младежът казал, че предния ден в Букурещ се запознал с трима души, които му предложили да изкара пари за празниците – дали му кредитни карти, с които можело да се пазарува безпроблемно в България. Според Г.Т. те направили и фалшивата лична карта. Чужденецът бил задържан в Трето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 244 ал.1 и чл. 318 от НК.

Последвайте канала на

Novini.bg
768 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини